Helyszínen szórt poliuretán hab:
a hőszigetelések új generációja

A helyszínen szórt uretán habok jelenleg a kereskedelmi forgalomban elérhető leghatékonyabb hőszigetelő anyagok. Természetesen léteznek papíron hasonló, talán jobb hőszigetelési képességű anyagok, valamint olcsóbb megoldásokkal is találkozhatunk, de a beépítés utáni teljesítményt tekintve toronymagasan vezetnek a szórt poliuretánok.

A szórt habok előnyei

A hagyományos hőszigetelő rendszerekhez képest a szórt uretán hab

zárt cellás hab: adatok, alkalmazás, árak

zárt cellás szórt hab

 • hőszigetelő
 • párafékező
 • légzáró
 • léghanggátló
 • merevítő
 • állagvédő
főbb műszaki adatok
hővezetési tényező (lambda):0,029 W/mK
testsűrűség:30 kg/m3
tűzvédelmi osztály:E
légzárási érték:< 0,002 l/m2s
páradiffúziós együttható (mű):113
zártcella-tartalom> 92%
A zárt cellás szórt uretán hab már egészen kis rétegvastagságban elképesztő hatékonyságú hőszigetelést tesz lehetővé. Zárt cellás szerkezete révén teljes keresztmetszetében vízzáró. Különleges tulajdonsága, hogy párafékező hatású, így (általános lakáskörülmények mellett) nem igényli sem párazáró, sem vízelvezető páraáteresztő rétegek beépítését. 30 kg/m3 testsűrűsége és 150 kPa nyomószilárdsága kemény, lépésálló anyagot eredményez, mely pillanatragasztó erejével és gyorsaságával ragad meg csaknem minden felületen.
Mindezeket figyelembe véve, felhasználásával olyan újszerű szerkezetek válnak lehetővé, melyek nem csak hatékonyságukkal, hanem gyorsabb, és nem utolsósorban olcsóbb kivitelezésükkel is kitűnnek a mezőnyből.
  alkalmazási területek:
 • bel- és kültérben egyaránt felhasználható;
 • tetőterek, padlástérbeépítések, könnyűszerkezetes épületek és épületrészek, szerelt homlokzatok, mezőgazdasági létesítmények (istállók, magtárak, silók, biogáz-erőművek) hőszigetelése;
 • alépítmények, pincefalak, lábazati falak, aljzatok, padozatok lépésálló hőszigetelése;
 • műhelyek, garázsok, melléképületek, raktárak, üzemcsarnokok hatékony téli fagymentesítése, nyári túlhevülés elleni védelme, párakicsapódás megszüntetése;
 • meglévő és új tetőfedések (pala, cserép, hullámpala, nád, szalma stb.) beázásmentesítése, hőszigetelése, szerkezeti merevítése, állagmegőrzése;
 • műemlék jellegű, régi épületek falainak, tetőinek belső oldali szigetelése, falnedvesedés, dohosodás, penészedés, beázás megszüntetése, a védett szerkezetek érintetlenül hagyása mellett;
 • járműszekrények, fülkék, kabinok, hajótestek résmentes hőszigetelése.
tájékoztató árak
3 cm4.350,- Ft/m2
+ ÁFA
Állattartó telepek hőveszteség elleni védelme, állagvédelem, ideiglenes szigetelések, masszív födémek hőszigetelése. A kifejlődött réteg már megfogja a hőveszteség nagy részét, pára- és légzáró tulajdonságú. Alkalmazható szálas hőszigetelések (üveg- és kőzetgyapotok) nagy hatékonyságú pára- és légzáró rétegeként is, extra hőszigetelő funkcióval együtt.
5 cm7.250,- Ft/m2
+ ÁFA
(Szerelt) homlokzatok, masszív és fafödémek, zárófödémek hőszigetelő rétege.
8 cm11.600,- Ft/m2
+ ÁFA
Fafödémek, tetőtér-beépítések extrém hatékony hőszigetelése. Nem igényel sem tetőfóliát, sem párazáró réteget, de természetesen ezekre is gond nélkül felhordható. Megakadályozza a nyári kánikulai túlhevülést, télen pedig töredékére csökkenti a fűtésköltségeket. A tetőfedés megbontásával akár utólag is felhordható, a tetőfólia szerepét a hab veszi át.
10 cm14.500,- Ft/m2
+ ÁFA
Kipróbáltan passzívház-szintű, minden igényt kielégítő hőszigetelés.

Tájékoztató áraink Veszprém megyében, ca. 100 m2 nagyságrend megrendelése és könnyű (állvány nélküli) hozzáférhetőség esetén érvényesek, és anyagköltséggel, munkadíjjal, kiszállási díjjal, kompletten beépítve, a kifejlett hab átlagos (zárt cellás: plusz-mínusz 1 cm) vastagságára értendők, 15 Celsius-fok feletti környezeti hőmérséklet esetén. Nyílászárók, egyéb védendő szerkezetek takarófóliázására a helyszín ismeretében tudunk árat mondani.Hangsúlyozottan tájékoztató jellegű árak, melyek csupán a nagyságrendet érzékeltetik!
Kérjen személyre szabott árajánlatot!

bezár
nyitott cellás hab: adatok, alkalmazás, árak

nyitott cellás szórt hab

 • hőszigetelő
 • légzáró
 • léghanggátló
főbb műszaki adatok
hővezetési tényező (lambda):0,039 W/mK
testsűrűség:8 kg/m3
tűzvédelmi osztály:E
páradiffúziós együttható (mű):11,44
A nyitott cellás habnak az ad létjogosultságot, hogy nincs mindig szükség a zárt cellás hab különleges tulajdonságaira: ha a szigetelést megóvjuk a nedvességtől és a párától, és a lépésállóság sem követelmény, valamint elegendő hely is rendelkezésre áll, a nyitott cellás hab ugyanolyan jó szolgálatot tehet az épületben. Tipikusan ilyen egy tetőtéri hőszigetelés, ahol a szarufamélység általában 15 cm, a belső teret pedig tetőfólia védi a csapóesőtől és porhótól.
A nyitott cellás szórt uretán hab fentiek alapján elsősorban a lágy szálas hőszigetelő anyagok (üveggyapotok, kőzetgyapotok) kiváltására alkalmas. Nyitott cellás szerkezete miatt nem terhelhető, nedvességtől óvni kell és lelkiismeretesen, valóban légszivárgás-mentesen kivitelezett párazáró réteggel védendő a páradiffúzió ellen. Lágy, selymes tapintású, nagyon könnyű anyag, hiszen 1 m3 hab csupán 8 kg anyagot tartalmaz.
  alkalmazási területek:
 • tető- és padlásterek, tetőtérbeépítések;
 • könnyűszerkezetes épületek és épületrészek;
 • szerelt válaszfalak
 • hőszigetelése, hangszigetelése
tájékoztató árak
6 cm2.700,- Ft/m2
+ ÁFA
Hétvégi házak, műhelyek, fűthető garázsok, melléképületek, válaszfalak meglepően hatékony hőszigetelése.
12 cm5.400,- Ft/m2
+ ÁFA
Padlástérbeépítéseknél a járatos 15 cm-es szarufaközök kitöltő hőszigetelése. Már ebben a vastagságban is megakadályozza a nyári túlmelegedést és télen is kitűnően teljesít a hideg ellen.
18 cm8.100,- Ft/m2
+ ÁFA
Minden igényt kielégítő nyitott cellás hőszigetelés. Pl. 15 cm-es szarufaköz + 8 cm-es párnafa (vagy távtartó) a hőhídmentesség érdekében.

Tájékoztató áraink Veszprém megyében, ca. 100 m2 nagyságrend megrendelése és könnyű (állvány nélküli) hozzáférhetőség esetén érvényesek, és anyagköltséggel, munkadíjjal, kiszállási díjjal, kompletten beépítve, a kifejlett hab átlagos (nyitott cellás: plusz-mínusz 3 cm) vastagságára értendők, 15 Celsius-fok feletti környezeti hőmérséklet esetén. Nyílászárók, egyéb védendő szerkezetek takarófóliázására a helyszín ismeretében tudunk árat mondani.Hangsúlyozottan tájékoztató jellegű árak, melyek csupán a nagyságrendet érzékeltetik!
Kérjen személyre szabott árajánlatot!

bezár
képgaléria
hátra
előre
bezár

A szórt hőszigetelésekkel kapcsolatban kérjük, hívja a +36-30-542 87 35 telefonszámot, vagy írjon a weisz.viktor@wevik.hu email-címre. Szívesen állunk rendelkezésére!